Kanada Beyaz Hindi Özellikleri, Etlik Beyaz Hindi Yetiştiriciliği

20.03.2022
61
REKLAM ALANI
Kanada Beyaz Hindi Özellikleri, Etlik Beyaz Hindi Yetiştiriciliği

Etlik Beyaz Hindi diğer adıyla Kanada Beyaz Hindi, Amerika yerli hindi cinslerinden birisidir. Ticari olarak et için en yaygın kullanılan evcil hindi ırkıdır. Bu cins Beyaz Hollanda Hindisi ve Etlik Amerikan Bronz Hindi melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Etlik hindi piyasasında en baskın hindi ırkı haline gelmiştir. Aslen Amerika’ya ait bir ırk olmasına rağmen Kanada Beyaz Hindi denmesinin sebebi etlik hindi üretiminde Kanada’nın söz sahibi olmasıdır.

Kanada Beyaz Hindi cinsi ortaya çıkmadan önce Etlik Amerikan Bronz Hindi, etlik hindi pazarını elinde bulunduruyordu. Ancak insanlar 1960’lı yılların başlarında Kanada Beyaz Hindi ırkını tercih etmeye başladı. Çünkü Kanada Beyaz Hindi temiz, beyaz görünümlü tüylere ve daha iyi karkas et verimi vermekteydi.

REKLAM ALANI

Kanada Beyaz Hindi Özellikleri

Kanada Beyaz Hindi ırkı diğer ırklardan daha fazla göğüs etine ve vücut ağırlığına sahiptir. Kesime gelmiş bir erkek Kanada Beyaz Hindisi 20 kilo ağırlığındadır. Dişi Kanada Beyaz Hindisi ise 17 kilo gelmektedir. Ama bazen daha da ağır oldukları görülmüştür.

Genellikle bacakları pembe-beyaz, püskülü siyah, kafaları kırmızı ve tüyleri tamamen beyaz renktedir. Kanada Beyaz Hindi civcivleri genellikle sarı renktedir.

Kanada Beyaz Hindi ırkı et üretimi için geliştirilmiş bir hindi cinsidir. Büyük ölçüde ticari işletmeler tarafından yetiştiriciliği yapılmaktadır. Broiler tavuk ırkı gibi et üretimi için geliştirilmiş hibrit bir ırktır.

Kanada Beyaz Hindi günümüzde dünya çapında et üretimi için oldukça popüler, mükemmel bir hindi ırkıdır. Amerikalı ticari hindi yetiştiricilerinin ürettiği bir ırktır. Kanada Beyaz Hindi göğüs eti üretimi için çok iyidir. Bu ırk diğer hindi ırklarından daha kısa kaburgalara ve bacaklara sahiptir. Doğal yollarla üreyemezler, yapay olarak dölleme yapılmalıdır.

Büyüklüklerinden dolayı aşırı kilolu olmanın yol açtığı sağlık sorunlarına yatkındır. Kalp hastalığına, solunum yetmezliğine ve eklem rahatsızlıklarına eğilimlidirler. Genellikle kısa ömürlüdürler.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar